Uppdatering på dagens aber

Det gick jättebra att skjutsa till aktiviteten och hålla sina känslor i schack. Väl där mötte jag en gammal kompis som själv lider av ångest så det kändes bra att vara två i samma båt. Jag är glad att min sambo inte kunde följa med och jag fick lov att fixa detta själv med båda barnen. För det gick ju bra.

Jag kommer på mig själv allt oftare, jag vill undvika sådant som stressar mig. Men jag tänker att mitt framtida liv kan inte vara utan stress. Jag måste lära mig stressa utan att bli sjuk. Lära mig handskas med stress genom att alltid prioritera återhämtning. Som nu, nu ligger jag i sängen och funderar, med hörselkåpor på. Jag klappar mig på axeln och känner genuint - bra gjort! Du vågade och du vann över rädslan.

Risken om jag undviker sådant som ger mig obehag är att jag utvecklar en social fobi istället. Och då kommer jag ändå behöva träna på att göra de saker som gör mig rädd.

Kommentarer

Klokt att du bestämmer dig för att ta kommandot över din ångest. inte lätt men ett bra och klokt beslut. KRAM
Bylittlenea sa…
Härligt att du tig dig igenom det. Känner igen mig exakt i dina tankegångar. Var ska man parkera, hur kommer man dit osv. Så mycket stress som kanske är helt onödig. Men jag är sån jag med. För varje gång jag tar mig över ett sånt hinder tar jag med mig lite mer styrka och trygghet inför nästa gång. Det minskar rädslan. Snart kanske vi gör de där sakerna utan oro :) Stor kram!
Tant H sa…
Starkt gjort, känner igen känslan och för mig är det viktigt med mycket återhämtning efteråt. Då går det även bra nästa gång.

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Kvällsångest

Personlighet