Brus och lugn i båten

För att distrahera hjärnan från alla tankar, för stt skapa mig ett eget brus lyssnar jag på denna skiva på Spotify, det är som jag är i mitt egna spa då utan att vara på spa. 

Idag har jag kontaktat vc - har teltid med läkaren på torsdag. Och BVC och fått telefonnummer till en psykolog. Jag har smsat och pratat i telefon med en vän som har stora egna erfarenheter och dessutom känner mig. Hon lockade ut mig ur avstängdheten. Och uttryckte det så bra - du behöver hjälp för att kunna sitta lugnt i båten. 
 
Jag vill inte bli sjukskriven men det är nog det jag behöver. Klarar mig inte ensam med båda barnen utan att må skit. Jag vill vara duktig och fixa detta. Inte skapa problem för sambon och hans jobb. 

Men risken om jag fortsätter simma i motströms är att Jag snart blir helt sängliggande igen. 

Vilken skam det ör att må psykiskt dåligt. Fyfan, så less på det. 

Kommentarer

Åh, vad skönt att höra att du får hjälp att ta dig framåt. Det åter klokt av dig att lyssna på din vän och ta kontakt med vården. Jag tror nog att din sambo mest av allt vill ha en frisk mor till sina barn och en sambo som mår bra. Det är lätt att säga att man inte ställer till det pga att man är sjuk, men känslan inuti är en annan. Trots det tror jag det är bra att han hjälper dig nu, för det är lättare att komma på fötter om man inte kör slut på precis all energi. Allt gott! Kram!
Min man kände samma skam och stress över sin pyskiska sjukdom. Idag är det han som tar hand om mig, men jag gav honom fem-sex år kära vän, att få komma tillbaka. Det var vad han behövde, och jag får skörda frukterna av att han tog hand om sig och värnade om sin hälsa resten av våra liv nu (med naturliga upp och ned-turer såklart, men de lärdomar man får under den svåra perioden bär man med sig).

Jag är säker på att din sambo känner samma sak. Det är svårt för alla, i stunden, men i slutändan vill alla samma sak: att du ska få må bra. Och då är det bara finemang om du kan uttrycka vad du behöver. I det här fallet skita i vad folk på jobbet ska tro om att din sambo måste vara hemma, och istället hylla honom för att han är pappa-björnen som vaktar om sin familj.

Ha honom hemma, jag tror du skulle kunna känna du kan andas igen då. Det är mitt varmaste tips. Och så skickar jag så mycket kärlek jag kan eran väg! Ni kommer fixa det här, allihopa, och det börjar just nu med dig. <3

Populära inlägg i den här bloggen

Personlighet

Kvällsångest

Dermatillomani