Om de inre processerna

I bilen hem från dagislämningen idag satt jag och funderade på allt jag skulle göra när jag kom hem. För att sedan stoppa den mentala att göra-listan och känna hur kroppen kändes. Jag kände att den var trött och jag till och med gäspade. Bestämde mig för att inte göra något på listan förrän jag vilat. Väl hemma tog jag soppåsarna och gick de ca 200 m tur och retur till sopstationen för att sedan ta av mig alla kläder, sätta på mig en oöm klänning och lägga mig på sängen. Kl. 9:30 somnade jag och jag gick upp kl: 11:50. Jag hade sovit så tungt förutom en liten kisspaus. 

Satte på en tvättmaskin, åt rester till lunch och plockade ur diskmaskinen. Efter lunch pysslade jag med mina växter och plantor ett tag innan jag la mig på altanen på alla våra stolsdynor på solbädden och lyssnade på min ljudbok. Där låg jag i två timmar. Sedan hängde jag upp tvätten och satte på en ny maskin. Därefter har jag ätit mellanmål och suttit i min fåtölj och lyssnat på ljudbok. Riktig maratonlysning idag. 

Jag har försökt vila mina rinnande ögon från skärmar, men det är svårt. Ibland är det enda sättet att inte fara iväg i tankar att spela mobilspel samtidigt som jag lyssnar på bok. Det är då lättare för mig att hålla koncentrationen på det uppläsaren säger. 

Trots de senaste dagarnas regn och blåst och att jag inte varit ute särskilt mycket - har jag idag plockat bort två fästingar på mig själv. Jag skyller på katten, det är dags att ge henne ytterligare en fästingbehandling. Det är irriterande att det kliar på ställen där jag inte själv kan undersöka mig eftersom magen är så stor nu. Det är ett alldeles särskilt kli när en fästing satt sig, jag brukar iaf känna skillnaden på en gång. 

Jag har upplevt den senaste tiden att jag har svårare att slappna av. Jag andas ytligare och är spänd i käkarna igen. Jag är lite rastlös och orolig. Så idag har jag lyssnat på en avslappningsövning, det var ett tag sedan sist. Men det är svårt med en kelsjuk katt som kloar, spinner och lägger sig på ens ansikte. Det är svårt att koncentrera sig på andningen då. Jag tycker för övrigt att det är svårt att koncentrera sig på andningen ändå utan att forcera den. Så nu delar jag den gamla favoriten igen, som det var länge sedan jag själv deltog i. Men ikväll ska jag lyssna till den. Nu har familjen kommit hem från dagis och arbete. Jag tror jag ska be min sambo om han skulle vilja raka mina ben. Jag vill välkomna vår bebis med nyrakade ben :) 


Kommentarer

Bra att du lyssnar på kroppen, säger den vila så är det raklång i solsängen som gäller! Och vad roligt att man inte kan raka benen själv som gravid, skrattade lite, tyckte det var kul! Har aldrig varit gravid men insåg nu att magen såklart är ivägen så man inte kan böja sig? :-) kul att läsa om din dag, man undrar alltid vad andra utbrända gör lixom :-) KRAM
Fröken F sa…
Tack för dina ord Alldamnstories :) Ja en till anekdot är att jag tydligen snarkar så mycket att jag är öm i svalget på dagarna, kan knappt ta till orda på morgonen innan jag druckit vatten... Är det något du känner igen? Eller är det gravidsnarkningarna som är extra starka. Så förvånad att jag inte själv vaknar av dom. Han är snäll min sambo och rakade de, innan de hade dottern hjälpt mig tvätta håret. Blev en riktig spåupplevelse för mig igårkväll. Nu är jag redo, anythime nu.... KRAM!

Populära inlägg i den här bloggen

Personlighet

Kvällsångest

Dermatillomani