Randiga dagar kräver ändå ibland dagar i sängen

Det blir en dag i sängen. Nästan vant mig vid att vara frisk men så smög sig en förkylning på, i natt var det överjävligt. Ont i halsen, täppt och sömnlös. Den lilla sömn jag fick bestod i stressdrömmar om både arbete och mina föräldrars fest som går av stapeln denna helg.

Jag ska senare idag till frisören och laddar för det. I övrigt blir det att verkligen ta det piano. Det var ett bra tag sen sist jag låg en hel dag i sängen. Jag tror jag klappar mig själv på axeln för att jag lyckats göra mina dagar randiga. 

När jag vilar mellan aktiviter, kan vara att äta frukost, lunch, duscha. De små aktiviteterna kan ta lika mycket energi som de större brukar jag lyssna på ljudbok eller musik. Lisa Lynnes album Maiden's prayer är så bra. Jag lyssnar på den och sedan brukar jag somna. Ljudbok lyssnar jag på när vilan är en vaken vila. Just nu håller jag på med Margit Sandemos serie Häxmästarna. Om jag inte vill lyssna på något särskilt men ändå koppla av lägger jag mig på altanen i solsängen och tittar in i skogen, njuter av naturens ljud. 

Jag trivs faktiskt i min säng idag, spjälsängen står redo på min sida och vårt sovrum är städat och undanplockat. Katten ligger bredvid och sover och genom fönstret ser jag en bit blå himmel och gröna lövverk. 

När jag avslutat detta inlägg ska jag ta mig en bit lunch och sen smaka på kladdkakan min dotter och sambo bakat. 


Kommentarer

Tant H sa…
Du är inte ensam om en vilodag i dag.
Helgen var bra vänner kom spontant ute på landet. Åt sill och färskpotatis, pratade och hade det trevligt. Planerade för en gemensam semesterresa i juli. Allt gick bra och jag var inte trött på hela helgen men vilade då och då kortare stunder i solstolen.

I går gick jag oplanerat till jobbet och lämnade läkarintyg, pratade med kollegor, bokade tid med chefen för planeringsmöte på tisdag. Blir glad över att träffa mina kollegor och det känns att de blir glada då jag dyker upp och Jag känner mig välkommen.
Planerade möten har jag mycket svårare för, då oroar jag mig innan och får katastroftankar, upplever krav och försöker förbereda mig. Ett inplanerat möte kan förstöra en hel vecka så utifrån det undrar jag hur det ska bli möjligt att jobba men orkar inte tänka på det just nu.

Efter besöket på jobbet gick jag och fikade med två jobbarkompisar och mådde jätte bra hela kvällen. Njöt av att sitta i kvällssolen tillsammans med dem och må så bra.
Har planerat för en vilodag i dag då jag förstod att det kommer behövas, vilket det också gjorde.Är tung i hela kroppen och vill helst blunda. Har sådana dagar ibland då jag har svårt att hålla ögonen öppna.Behöver inte sova men orkar inte titta.

Är hundvakt till min yngsta sons hund, det är underbart. Han vill sova på min arm och följer efter mig överallt. Tycker så otroligt mycket om honom.

Under helgen och dagen i går märktes så tydligt hur mycket bättre jag mår och vilka framsteg jag gjort.
Just nu är det enklare för mig med det som sker spontant vilket jag inte stod ut med förut. Vill ha allt så planerat utifrån känslan av att jag hade så ont om tid. Skedde något spontant som jag inte räknat med blev jag super stressad för hur skulle jag då hinna med alla måste.

Önskar att jag för all framtid kunde leva så som jag lever nu. Ta dagen som den kommer utifrån dagsform och lust. Vill inte in i det inrutade mönstret igen då varje timme är planerad.

I morgon har jag i alla fall planerat en bussresa till Dalarö tillsammans med en vän.
Åh Häxmästarna är ju jättebra. Skön lättsam spännande läsning. Fast Sandemo kan verkligen skriva om råa saker ibland också, hon är brilljant på det sättet. Men i hanterbara doser, och det är mer pirr och spänning än att man sitter och bölar :) Vad härligt det låter, som om du avnjuter en formula du hittat och kan lita på, den där formulan jag stjäl och predikar om för P och som även han har börjat försöka stoppa in i sina aktiviteter. Mer ränder! säger jag till honom om han blir lite för besatt med nåt och glömmer äta frukost och lunch (händer ofta, men jag är likadan så vi ser mjukt på det, samtidigt som vi försöker sköta oss så vi ska fungera bra också när ungarna kommer hem från föris).

Åh kladdkaka. Lyllo! :D
Linnéa sa…
Vad fint att du känner att det fungerar så bra med ränderna. Jag behöver fortfarande lära mig att varva hela tiden. Inte bara köra på när det går. Ibland tänker jag att det är som om jag skulle försöka handla upp alla pengar fort innan de tar slut :-p Det ska ju räcka längre tid, inte bara här och nu liksom. Alla dagar är ju olika och numera är jag inställd på att vissa dagar inte kommer fungera lika bra som jag tänkt. Ibland blir det en vilodag. Ibland kanske man tror att det kommer bli en vilodag, men så finns energin ändå.

Viktigaste lärdomen är väl att förstå att det går upp och ner samt att acceptera varje situation för vad den är.
Tant H sa…
Tack Linnea. Liknelsen med pengar var ett jätte bra tanke tips. Det tar jag till mig.

Populära inlägg i den här bloggen

Personlighet

Kvällsångest

Dermatillomani