Återhämtning i ensamhet

Första blogginlägget som skrivs på altanen. För att ge er en bild av hur jag har det så ska jag berätta tre saker jag ser, hör och känner:

1. Jag ser skog, tomatplantor och vitsippor
2. Jag hör avlägsen trafik, fågelkvitter och humlor
3. Jag känner mig lugn, glad och tillfreds

Jag är ensam idag och njuter av fulla drag. Igår blev det intensivt men också trevligt. Jag har inte umgåtts så länge med människor sedan jag kraschade som jag gjorde igår. Mycket lek, stoj och prat. Men det var roligt, jag mådde bra. Idag var det skönt att ha planerat för återhämtning i enskildhet och det känns enormt lyxigt att kunna göra det och kunna ta sig för och njuta av den. Jag har fixat i ordning lite på altanen och planterat om gurkplantor, men också legat i solstolen och bara njutit. 

Nu ska jag fortsätta knarka avsnitt från Bron Säsong tre och istället för att göra det inne har jag bäddat ner mig i filtar på altanen. 

Hoppas ni alla får en skön söndag!

Kommentarer

Tant H sa…
Vad roligt att läsa att du har det bra och att du orkade med att umgås en lite längre tid med folk.

Har också haft en bra helg tillsammans med mina barnbarn. I fredagskväll hade vi det jätte mysigt, tittade på TV,åt godis och pratade. Det blev ganska sent, men sov gott och vaknade relativt utvilad för första gången sedan jag blev sjuk.

I Lördags förmiddag låg jag i en solstol på tomten medan pojkarna lekte och sparkade boll. Sen gick vi och åt pizza. Då vi kom tillbaka hem var deras föräldrar hemma så det blev helt lagom med tid utifrån vad min energi räckte till.

Har känt mig förvånansvärt pigg och lustfylld i helgen. Ligger nu och tänker på att jag kanske skulle rensa i en garderob. Vid lite närmare eftertanke kommer jag inte göra det men för två veckor sedan skulle den tanken aldrig ha infunnit sig. Jag hoppas jag snart får tillbaka förmågan att laga mat, det är det mest energikrävade jag vet just nu. Hatar det.
Då jag mår relativt bra kan jag bli rädd för att åter sjunka så djupt som jag har varit. Känner mig omtöcknad och lite chockad över hur dåligt jag mått.

Men lever mitt liv randigt. Känner mig trygg med att veta att jag måste vila efter aktivitet och att det ska vara så under lång tid framöver.
Linnéa sa…
Låter ju alldeles underbart! Hoppas att du hade en fin dag :)

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Kvällsångest

Personlighet