Internet, mind fuck & ruta ett - all over again.

För ett tag sedan träffade jag en äldre släkting som tog sig tiden stt lyssna på mig om min utmattning. Hon var genuint intresserad av vad som var orsaken, hon frågade också om ingen förstått innan och försökt varna mig. Sedan frågade hon om internet kan vara en orsak till att många upplever stress idag. För mig själv tänkte jag att det skulle vara en enkel förklaring, men sa högt att internet har varit bra på många sätt, men även dåligt på andra. 

Det här samtalet har fortsatt i mig själv sedan dess. Det har hänt mycket under vår levnadstid och konsekvenserna av internet, sociala medier och känslan sv att inte finnas om man inte uppdaterar kanske vi är för insyltade att förstå. Kanske våra barn eller deras barn i sin tur kommer ha nog med distans för att kunna analysera vilken inverkan internet hade på människan. 

När jag rannsakar mig själv har jag definitivt en stressrelaterad relation till min iPhone och mina sociala medier. Även till viss del när det kommer till att följa andra människor på sociala medier och bloggar. 

Det är lite av ett mind fuck där jag ständigt måste medvetandegöra den brist på kontroll det medför att inte ha stenkoll på andra via sociala medier. Och att acceptera det obehaget det medför. Är det fler som lider av ett maniskt gillande för gillandets skull? 

Som när en måste bläddra igenom hela feeden på instagram och nästan gilla varenda bild trots att det stressar mig och att jag känner ett större obehag än glädje eller tillfredsställelse.

Varför är det lättare att göra tvärtom mot vad vi faktiskt behöver? Och att tillgodose behov kan ta hela ens energibank för att det aldrig blir per automatik. För när det går på räls, finner du plötsligt att du är tillbaka på ruta ett igen. Fast i dåliga mönster. 

Kommentarer

Ja, ja och ja! Ska vi dumpa telefonerna ihop och bara ringas o messa framöver? Hatar social media, verkligen stress o ovälkomna attacker i form av provocerande "nyheter" jag bara MÅSTE ta in och processa. Blä. Man tvångsmatas med kris djurens rätt feminism våldtäkt krig och död och stress=facebook
Men även Instagram där alla smitit in är tufft.... Att ha mamma på min hemliga blogg= kan inte ventilera i form av mörkare foton där längre. Allt är stress. Synd att alla värdefulla kontakter bara använder dessa medium. Jag behöver ändå ha kontot när jag jobbar liksom.

Populära inlägg i den här bloggen

Personlighet

Kvällsångest

Dermatillomani