Nuläget

Imorse var jag på bedömningsamtal på vårdcentralen hos en psykolog. Efteråt sov/vilade jag i 2 timmar. Först när jag la mig när hade jag svårt att komma ner i varv. Jag låg och stressade över saker vi och jag borde ta tag i. Men så tränade jag på att vara lite mindfull och se på tankarna utifrån. Jaha nu ligger jag och tänker på det här.... typ. Tillslut kunde jag ändå sova en stund. För att inte börja spela mobilspel satte jag på reiki flödesenergi-musik i hörlurarna.

Nu har jag hör och häpna skickat iväg en arbetsansökan. Och nu har jag tilltagande huvudvärk. Skulle vilja gå och lägga mig ytterligare några timmar. Jag är glad att vi har en slapp och slö dag hemma och att vädret är som det är och vi är två vuxna hemma idag.

Jag tränar på att inte förlora mig i framtida katastroftankar. Till nästa gång hos psykologen är målet att jag ska yoga 2 ggr i veckan. Samt skicka iväg ansökan - check på den. Sedan kommer jag få gå i mindfullnessgrupp i höst. Ska bara få till det med barnpassning.

Tjänsten är 20 % sysselsättningsgrad och i närområdet. Så då skulle passa att vara föräldraledig resterande tid. Men vi får se. Nu har jag gjort steg 1 iaf.

Ur bedömningssamtalet framgick att jag fortfarande har problem med sömn, koncentration och minne. Även om jag mår mycket bättre idag är det egenlogen en relativt kort tid som jag ändå mått bra. Jag känner dock att jag fortfarande jobbar med att hitta den berömda balansen mellan aktivitet och återhämtning. Och tankar på framtiden stressar mig.

Jag skulle vilja sluta behöva kontrollera mina tankar som ger mig ångest. Då detta tar enorma energimängder från mig. Jag är expert på att inte låtsas om och återförsäkra mig själv. Men det blir ett form av omedvetet ältande. Och jag dräneras.

Hälsningar Fröken F

Kommentarer

Fortsätt framåt bara. Man är dränerad, man snubblar till ibland, men det går stadigt framåt. Det går säkert att få ner stressnivåerna mera och de dränerande ältande tankarna, tror de sitter ihop på något vis, men poängen är att du gör det redan liksom. Du har påbörjat din resa på riktigt, och även om vägen ännu inte känns smooth så är du så mycket mer klokare och bor i din kropp mera nu än du någonsin gjort <3 I alla fall sådär i ditt vuxna liv :) Hejja dig! Hejja hejja! <3 Spännande med jobbsöket också, ska hålla tummarna, låter ju toppen!

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Kvällsångest

Personlighet