behovet av rutiner

Natten var ingen hit, vaknade 01:30, 2:30, 4:30 och 6:30. Mammans närhet och tutte behövdes många ggr för att söva den lille parveln. Vid 07.00 tar pappa över som är hemma med sjukdom idag. Mamman får sova och vaknar med tryckande huvudvärk kl: 10:30. Går upp och ser i kylen att den gapar tomt. Det finns ingen frukost. Det finns ingen mjölk. Jag gör våfflor på mix, det behövs bara vatten. Sylten är slut. Hittar frysta bär och syltsocker, gör egen. Familjen äter.

Landar i soffan. båda barnen hemma. Den ena vill mysa och busa, men jag längtar efter den andra som inte kräver mamma på samma sätt. Huvudvärken tilltar. Klockan blir 13:00 och pappan och dottern åker och handlar. Äntligen själv med den lille. Nej då kommer katten in. Det är en sådan dag när kattens krav på umgänge blir för mycket. Vi sover i soffan alla tre. Katten på sin kant efter att jag motat bort henne från lillens huvud och rygg.

Vaknar 15:00 sonen en halvtimme senare. Gör gröt och han äter bra. Sen tänker jag att nu kanske jag kan ta den där duschen som jag förberedde redan vid 11-tiden. Jag tvättar nämligen håret i bikarbonat och eftersköljer med äppelcidervinäger. Duschar 16:00. Tar en promenad själv 16:30-17:07. Känner mig äntligen vaken. Borstat tänderna, kläder inte bara myskläder, nyduschad och promenad i skogen.

Kommer på mig att önska att dagen skulle börja nu istället. Nu kl 17:07 kunde väl vara 09:30 på morgonen? En dag som försvann. Jag lagar blomkålsmos och fiskpinnar. Jag tänker på gårdagens smärtor på kvällen och dagen då jag tog hand om barnen först för att sedan ta tag i våran stökiga undervåning. Ordnade upp saker och ting i det nya förrådet, plockade undan i vardagsrummet. Försökte få hemkänslan att öka. Sambon tycker dåliga dagar att hela vårt hem är ett förråd, ibland håller jag med. Men jag tror inte vi är ensamma om att leva så.

Imorgon är en normal vardag och jag längtar!

Hälsningar Fröken F

Kommentarer

Ha! Ja precis! Vad är det med män och att klaga på hemmet? Får också höra sånt och jag ba "WELL ursäkta så jävla mycket att det är lite stökigt i detta FANTASTISKA KÄRLEKSFULLA HEM VI BYGGT UPP TILLSAMMANS, mest jag faktiskt, men jag säger VI för jag är SNÄLL - asså njuuuut din ksjlgashglkshgksh..." haha okej kanske LITE överdrivet i denna text.

Men ja. Vafasen. Vi är småbarnsfamiljer och skräp och förrådfeeling och stök händer - hela tiden- varje dag. Många kvinnor har redan fattat och accepterat att det blir så, nu får männen haka på också. De får också läsa Ett Päron Till Morsa. Borde vara obligatorisk läsning för alla föräldrar :)

Ps. Hög igenkänningsfaktor på Dagen-Som-Borde-Börjat-Klockan-17

Det händer nog åtminstone en gång i veckan än. KRAM

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Kvällsångest

Personlighet