Precis just nu

Och så kom den där dagen som jag visste kan komma precis när som helst. Den där dagen när man i veckor levt över sitt energikonto och det har gått bra, men plötsligt kommer tröttheten ifatt. Plötsligt sitter man i solen med fågelkvitter omkring sig och är uppe i varv har inre stress. Plötsligt får man känslig hy igen, känns som den bränner vid beröring. 

Plötsligt lägger jag mig för att vila och vaknar tre timmar senare. Plötsligt känns det tufft att ställa sig upp och gå på toa. En fysisk utmattning trots att psyket är stabilt. En helt normal reaktion på några veckor när man levt ett vardagsliv som påminner för mycket om ett normalt liv. Ett där man haft för lite återhämtning i förhållande till sin energiförbrukning. 

Idag hade jag ett intressant samtal med en man som också är sjukskriven för utmattningssyndrom. Vi pratade om att tvingas leva i nuet, hur sjukdomen gjorde att vi ett tag levde minut för minut, sedan måltid till måltid och så vidare. Hur vi lärt oss leva på nytt. Hur detta levnadssätt att leva precis i nuet är enormt skönt och något vi inte vill tappa bort. 

Han berättade att han precis börjat fylla i en månadskalender och jag kom på att det är också något jag börjat med vid årsskiftet. Han sa att han kunde hålla ca en vecka i huvudet men levde kanske två dagar i taget. Jag kunde bara hålla med honom. 

I skrivande stund inser jag att den senaste 1,5 mån där vi haft två kalas och ett dop har gjort stt jag levt flera veckor i förväg. Jag har nog gjort det lite för länge. Nu vill huvudet fortsätta göra det, men det finns liksom inget behov. Jag har inga planer som jag måste planera för. 

Så varje gång tankarna seglar iväg måste jag ta tillbaka dom till nuet. Landa i det jag gör för stunden & inte springa iväg som min första impuls är. Vila i nuet, leva i nuet.  Livet är inte den tid vi levat, det är den tid som är nu, precis just nu.

Jag ligger kvar i sängen det blir en tidig kväll. Jag har sonen bredvid mig som sover. Jag vaknade i höjd med nattningen sv dottern som fick kramar och kärlek. Jag inser att jag är precis där där jag ska vara precis just nu. ❤️ 

Hälsningar Fröken F

Kommentarer

Klokt. Det här inlägget ska jag tvinga min kära make läsa tror jag :) Eller ligga i sängen och citera. Det går fint framåt men tror just det där att vänja sig av med att tänka lång tid framåt är en vanlig bov :) Heja dig!

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Kvällsångest

Personlighet