Natt och dagen idag

Inatt hade jag enormt svårt att sova. Tillslut gick jag upp och satt och läste bloggar vid 02:00 utan glasögonen på näsroten. Jag var hungrig och sötsugen, så det blev både gröt och en piggelin. När jag väl kom upp igen till sovrummet hade min dotter rullat över på min sida i sängen och jag tog några kuddar och täcke och la mig i hennes rum. Då somnade jag men vaknade när sambons klocka ringde 04:40, somnade om i vår säng efter kisspaus för att dottern inte skulle bli rädd att hon var ensam hemma när hon vaknade. 

Jag var så groggy när hon vaknade vid 06:30 så hon gick upp själv och satte på barnkanalen. Jag sov vidare i god tro att jag ställt klockan på 07:40 men som tur var kom min dotter och väckte mig 07.38 för det visade sig att jag inte ställt någon klocka. 

Igår skulle jag tvätta en bh, jag letade fram en tvättpåse, men istället för att använda den kastade jag in den tillsammans med bhn i tvättmaskinen, upptäckte jag när maskinen hade gått klart... hjärntrött!?! Som tur är gick den inte sönder. 

Inatt drömde jag om bebisen, när den kom var den en liten formbar lerklump som jag kunde hålla i en hand. Jag försökte ta hand om bebisen på bästa sätt, men den formade om sig hela tiden och sen blev det en degklump (tänk kanelbulledeg) och jag tappade hen på golvet. Men sedan blev det en bebis. Som först var för varm och sen för kall. Jag la bebisen hud mot hud. Sedan kom jag på att jag visste inte vilket kön det var. Hen hade på sig blöja. Plötsligt fanns min morfar bredvid mig (död sedan 2002) och var lika spänd som jag vad som döljde sig under blöjan. Det var en flicka!! Jag var helt ställd, var inställd på att det var en pojke. Sedan fungerade det att amma och så vaknade jag. 

Idag är min ambition att göra jordgubbssylt på de frysta bär jag har i frysen. Har hittat ett mycket enkelt recept. Nästa gång ska jag göra lingonsylt på de lingon jag har i frysen, men det kommer jag inte göra idag. 

Hoppas ni andra får en fin fredag, kram på er!


Kommentarer

Men wow vilken dröm!! <3 Helt otrolig! det kanske är att du är rena hormonfabriken som påverkar också men helt klart ska du gå sakta, kanske t.om baklänges nu. Snart! Xoxo
Tant H sa…
Kommer ihåg att jag drömde konstiga drömmar om barnet då jag var gravid. Första natten efter förlossningen drömde jag alltid om min mamma, kommer väl ihåg de fyra drömmarna.

Då jag väntade mitt första barn drömde jag att jag hade en pojke som låg och sov i vagnen utanför en affär som jag var inne och handlade i. Då utbröt kriget och jag fick inte,kunde inte hämta honom.PANIK.

Nu har jag under senaste veckorna haft svårt att somna vilket beror på att jag ska börja jobba två timmar per dag om två veckor.På något vis ser jag fram emot det men är rädd för att jag inte kommer att orka 5 dagar i vecka. Har fortfarande ett stort behov av att inte ha saker inbokade och planerade flera dagar i rad, vet att har jag det så måste jag i stort sett vila ett par hela dagar därpå. Oroar mig inte över att träffa kollegor däremot över att ha besök,dokumentera. Trivs inte med arbetsuppgifterna, känner att jag gjort mitt på den fronten.
Försöker lugna mig med att jag får se hur det går, fungerar det inte så får jag med stöd och hjälp från arbetsgivaren hitta något annat. Men jag tror inte riktigt på det så lugnet blir aldrig så långvarit.

Min psykolog anser att det är väl tidigt att börja arbeta så det känns skönt, tyvärr ska hon sluta.

Populära inlägg i den här bloggen

Personlighet

Kvällsångest

Dermatillomani