#människanbakom

Här kommer en länk till de berättelser som tidningen Dalademokraten publicerat. Det är berättelser från människor med utmattningssyndrom. 

http://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/utbranda-eva-hittade-stod-pa-internet-som-en-stor-och-trygg-famn

Saras berättelse berörde mig extra hårt. Hon är 16 år och har blivit utmattad, men får hela tiden möta människor som misstror henne. Som säger att hon är för ung för att ha blivit sjuk av långvarig stress. Men när hon söker för magproblem (IBS) säger doktorn att hennes bekymmer kan bero på stress. Samma läkare undrar om det är möjligt att bli utmattad vid 16 års ålder. 

Om vi som vuxna har svårt att få adekvat hjälp så är det ännu värre att vara omyndig och i behov av vuxna som ska begripa vad det handlar om. Tänk dig själv om ingen skulle lyssna på dig och du skulle vara beroende av att någon som inte begriper ett smack skulle föra din talan. 

Läs gärna berättelserna som Dalademokraten publicerat och sprid dessa till vänner och bekanta. Vi kan hjälpas åt att sprida kunskap som motverkar fördomarna om oss som lata bidragstagare som borde träffat en läkare som inte skulle ha sjukskrivit oss. "För alla vet ju att man mår bäst av att jobba..." (ironiskt skrivet... utifrån denna ledare publicerad i expressen

Jag blir ledsen att 76 personer gillat ledaren på expressens ledares facebooksida. Men samtidigt glad att det enbart är 76 personer... Troligtvis personer som inte blivit utmattade någon gång.


Kommentarer

Vilka jävla nötter det finns. Men du har rätt, jag tror inte folk blev särskilt imponerad av expressens ledare, de flesta av oss känner ju någon nära och kär som drabbats och då blir hennes ord ännu mera vansinniga. Hon verkar så sjukt ointelligent, får man säga så? Jag undrar hur hennes torra vardag ser ut om hon på riktigt tror sina egna ord? Att man ens publicerar sån här skit bidrar bara till locket som ligger på i vårt land kring mental hälsa. Är det verkligen år 2016?

Fröken F sa…
Precis, man blir galet arg! Men det finns personer som läser och som tror på de där fördomarna. Tänk om de till vardags arbetar som läkare, försäkringshandläggare eller är chefer till personer med utmattning. Sådan okunskap gynnar inte oss.

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Kvällsångest

Personlighet