Fortsatta framsteg för mig

Drömmer mindre och sover bättre. Jag har inte så många ångestdrömmar längre och vaknar inte blöt i svett. Jag mår psykiskt mycket bättre. Sedan mötet på HR har jag kunnat släppa jobbet och fokusera på nuet, dagarna då jag känner mig frisk är fler. Visst är mitt minne kasst och fortsatta koncentrationsproblem, men det kommer jag nog få leva med. 

Nu går jag bara på toa ca tre ggr på natten men somnar för det mesta om ganska fort om inget annat stör. Känner mig fortfarande primärt gravid. Jag lever dock efter all kunskap jag tillskansat mig under min sjukskrivning. Jag lever ständigt med rädslan att bli dränerad igen. Men jag vågar också utmana mig. Igår var vi med vänner i skogen och grillade, fikade och badade. På vägen hem gjorde vi två avstickare till utflyktsmål. 

Big no no för ett par månader sedan. Men jag är så glad att jag klarade av att vara utanför hemmet och umgås med andra i sex timmar utan att under tiden känna mig sjuk. När vi kom hem somnade jag dock på soffan och efter middagen vilade jag med en ljudbok på sängen. Men sedan la jag vår dotter och därefter vilade jag återigen innan jag somnade egentligen alldeles för sent. 

Hade precis uppföljning med min läkare på telefon och det var ett positivt samtal. Kommer fortsätta äta min medicin och träffa henne igen för uppföljning i OKT/NOV. 

En stor skillnad nu är att istället för att fylla dagarna och veckorna på semestern med aktiviteter och besök så planerar vi tillsammans in i kalendern vad som är lagom och flera tomma dagar. Vi säger nej till erbjudanden och sprider ut våra besök. Hela familjen lever mer randigt och mår bra av det.

Kommentarer

Tant H sa…
Det blir bara bättre och bättre, rolig läsning.
Ibland kan jag känna mig lite omtumlad då jag tänker på hur min akutfas var. Då trodde jag att det var omöjligt att bli frisk. Och det är inte så jätte länge sedan.

Kom hem från Malmö igår så idag blir det mycket vila. Även det som är jätte roligt och positivt tar av energin. I början av mitt tillfrisknande blev jag frustrerad över det, i dag tycker jag att det är skönt. Att känna efter och unna mig vila utan tusen måste är en otroligt befriande känsla.

I morgon ska jag åka med två av våra söner och den enes flickvän och föräldrar till Spanien. Då kommer det att i huvudsak bara vara vila. Mitt resesällskap är otroligt duktiga på att "hänga" som de uttrycker det.
Linnea sa…
Härligt att det går framåt :) Kram till dig och pepp för fortsatt framåtgående!

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Kvällsångest

Personlighet