Forskning

http://www.motivation.se/halsa/arbetsmiljo/sa-forandras-hjarnan-vid-utbrandhet

Intressant om förändringar i hjärnan och riskerna med för snabb återgång i arbete. Det känns skönt att de forskar på oss. De har funnit ut att en utmattning är en sårbarhet man bär med sig hela livet. Och risken att bli akutsjuk igen finns. 

Kommentarer

Tant H sa…
Ja verkligen bra att de forskar på oss och resultaten känns igen. Känna att jag har en ökad sårbarhet och att den hjälper mig att göra förändringar i mitt sätt att leva för att inte bli sjuk igen.

Ska börja jobba två timmar om dagen 1 september. Det känns oftast bra men oroar mig över vissa saker som jag inledningsvis måste skydda mig ifrån. Är inte mogen för att vistas i fikarummet eller äta lunch på arbetsplatsen. Förstår inte hur jag ska orka 5 dagar i veckan men det är ett antal veckor innan det är dags så hoppas att orken förbättras. Tar det hela som en utmaning och funkar det inte så gör det inte det. Tänker inte spela duktig utan vara mycket observant på vad jag känner och orkar med. Utmanar inte min hälsa då jag är livrädd för att bli sjuk igen.
Hoppas och tror att det kommer mer forskning och att det kommer bli lättare att återgå i sin egen takt framöver. Jag har gått tillbaka för fort och kraschat igen. Det är fruktansvärt. Och även fast jag visste allt som jag visste och var helt 100% säker på att aldrig göra om det så gick det liksom inte att stoppa...

Citerar Bo Kaspers "Man tror man vet, man lever lär, man trampar snett, blir den man är." Så himla fint tycker jag.

Populära inlägg i den här bloggen

Personlighet

Kvällsångest

Dermatillomani