En påminnelse till mig själv:

Tidiga tecken:

När jag vill lägga mig i när sambon lagar mat fast jag inte själv orkar- Låt bli att komma med "förslag" på kryddor och ingredienser. Kom istället ihåg dessa till den dagen du själv står och lagar mat. 

När jag vill saker men inte orkar och då vill att sambon ska göra de sakerna åt mig - Låt bli det där, det kommer dagar då du orkar, och ibland är det en stress/perfektionistisk stress som får dig att tro att du vill ha det på ett särskilt vis. Men det är DU som vill ha det så, DU kan inte begära av sambon att han ska städa eller plocka undan utifrån hur du vill ha det. SLÄPP DET!

När jag inte kan ta en paus utan att spela mobilspel - låt mobilen ligga på övervåningen.

När jag inte nöjer mig med att lyssna på ljudbok, utan även ska spela mobilspel - din hjärna behöver vila i en aktivitet inte fler, det blir ineffektiv vila. 

När jag börjar få ont i huvudet igen och spända käkar.

När jag somnar fort, men vaknar vid 01-02 och inte kan somna om förrän 04-05 och drömmer stressdrömmar.

När jag är rastlös men inte orkar göra något.

När jag slutar äta mellanmål.

När jag får en impuls av att göra något medan jag står och borstar tänderna. 

När jag plockar undan samtidigt som jag också gör minst 2 saker till.   

När jag dubbelkollar om jag låst bilen och får katastroftankar för att jag ev glömt stänga av strömbrytare eller dra ut sladdar. 

Kommentarer

Anonym sa…
Full igenkänning på detta. Smärtsamt viktig påminnelse. /Boel
Fröken F sa…
Tack Boel för din kommentar! Har du fler tidiga tecken du kan dela med dig av?
Linnea sa…
Bra där! Viktigt att lära sig se och känna igen sina egna varningstecken. Att uppmärksamma dem och lära sig hur man ska agera när de dyker upp! Jag jobbar på det och blir bättre på det även om det är epic fail ibland. Men vad otroligt mycket mer jag vet om mig själv idag än jag gjorde för ett år sedan... eller bara ett halvår sedan.
Anonym sa…
När jag försöker göra saker samtidigt som jag borstar tänderna...
Boel
Fröken F sa…
Ja så är det verkligen Linnea! Så tacksam att få ha fått syn på dessa & detta inlägg lär uppdateras med fler tidiga tecken.

Boel! Den kan jag verkligen skriva under på!! Måste lägga till den 😂
Läste detta inlägget igår när jag stod och scrollade på telefonen samtidigt som jag lagade mat... Och la ifrån mig telefonen direkt! Kom på vilken typisk stressgrej det är att göra vi saker samtidigt! Såå rolig igenkänningsfaktor i detta 😂 Men också allvarligt. Jag kopierade detta och la i mina anteckningar så ja kan gå in och påminna mig själv emellanåt att dessa små sakerna faktiskt är en hjärna som rullar lite för snabbt...

Populära inlägg i den här bloggen

Personlighet

Kvällsångest

Dermatillomani