Solitär

Första dagen som solitär sedan minst 10 dagar tillbaka. Jag kan säga att det var välbehövligt. Även om jag vilat med familjen hemma så är det inte samma sak som att vara ensam hemma. 

Jag hade lite eventuella planer på att koka sylt men efter två avsnitt av Penny Dreadfull somnade jag i soffan och vaknade 12:30, minst 1,5 timmes sömn senare. Så skönt, så avkopplande och nu har jag bestämt mig för att vara i soffan fram tills jag ska hämta dottern från dagis senare. 

För mig är återhämtning:
Skog/natur
Ensamhet
Sömn
läsa/lyssna på böcker
trädgårdsarbete

Efter bebis kommer ensamtiden försvinna. Jag hoppas och tror ändå att det kommer att kännas som det gjorde med min dotter. Den tiden man har när barnet sover räcker för återhämtning och att promenader med vagnen kan fylla på med energi om jag går i skogen. Långsamt. Jag är ingen mamma med mål att tappa gravidkilona så snabbt som möjligt. 

Härom veckan såg jag en mamma som jag sett på babysimmet utanför gymmet, där min dotter har sin dansträning. Hon har liksom en liten bebis och ser ut som att hon aldrig fött barn. Lite skrämmande. Hoppas hon svettas för sin egen skull och inte för att hon tror att det är det som förväntas av henne. Det är inte FEL men om det finns en förväntan att det är så det SKA VARA - då är det uppåt väggarna tycker jag. 

Kommentarer

Visst är det hysteriskt? Man kan inte ta åt sig, man har nog på sitt bord liksom. Efter ett år efter förlossningen vägde jag som under graviditeten typ, färgade håret blått för att ge mig styrka och mod eftersom det var så mkt som hände då... Sket i vikt och åt mitt kvällsgodis och pizza i jakt på snabb energi, var urlakad. Men såhär efter två år väger jag nästan mindre än innan jag fick barn utan ansträngning. Äter pizza ibland men orkar laga nyttig mat ofta! Tappat godissuget. Du gör HELT RÄTT i att skita totalt i sånt där och låta kroppen göra sin grej! Idag har jag en 2 och 4-åring som ger mig mer rörelse i livet än jag nånsin haft och sånt glömmer man bort. Har vänner som lever/levt på två korslagda sparrisar hela tiden och skillnaden på våra energinivåer är brutal. Funktion över estetik gäller för mig: både kring ting och min kropp. Orka liksom. Kram och skit i hetsen! Mammor är villebråd för åsikter, helt sant, men var stark! <3
Måste tillägga att med uttrycket funktion över estetik så menar jag medias bild av mamman- deras estetik- själv tycker jag kurvor är fint! Och min man älskar kurvor också, han klagade inte. Men jag gillar ju att se ut som jag brukar, därför är jag nöjdare nu, och knäna belastas mindre märker jag.
Tant H sa…
Njut och ät så mycket du orkar. Allt har sin tid. Jag vägde 98 kilo då jag väntade mitt fjärde barn. Efter ett halvår hade jag storlek 38.

Bantningshysterin och träningshysterin är ett bevis på vilket sjukt samhälle vi lever i. Att vi har en vardag där vi inte orkar eller har tid att laga bra mat och möjlighet att röra på oss så mycket som vi behöver.
Sitter på en kontorsstol nästan hela vår vakna tid för att efter det gå till ett gym.

Sundaste och bästa tiden i livet är som småbarnsförälder under föräldrar ledighet. Då man har tid att ta långa promenader,laga bra mat och vara med sina barn. Min mamma sa till mig då mina barn var små att bättre än så här blir det inte. Jag tänkte då att hon kan ju inte mena allvar, men nu håller jag med henne.Du går livets härligaste tid tillmötes.
Linnéa sa…
Helt rätt tänkt! Bra att ha alternativ när det gäller återhämtning. Det handlar ju inte bara om vila och sömn alla gånger :) Naturen, promenader och annat kan även vara en slags återhämtning eller paus för hjärnan om inte annat. Som du skriver så kommer snart en annan tid, med liten bebis, och jag tror att du gör helt rätt i att passa på att bara vara nu när det är lite lättare! Bebistid är underbart på många vis, men det kan vara knepigt att få till ensamtid på regelbunden basis ;)
Fröken F sa…
Mrs Catglasses - ja jag håller med. Media förmedlar att vi måste ha kontroll annars sker något okontrollerat. Men jag tror som dig och Tant H att ju mindre fokus man lägger desto mer jobbar kroppen med dig. det finns en rädsla för att släppa taget och se. Kontroll har för mig iaf slutat i kaos, jag har mer lust att "fuska" om jag har ett synsätt där jag hela tiden ska ha en diskussion med mig själv - ska jag verkligen äta den bullen...

Slutar med att jag äter fem bullar.... Hahaha.

Linnea - Ja jag tänker att jag måste leta alternativ istället för att se hinder!

Populära inlägg i den här bloggen

Personlighet

Kvällsångest

Dermatillomani