Personlighetstest - uppdaterad med egna kommentarer

Hade lite tråkigt på kvällskvisten efter att jag däckat efter middagen -  så jag gjorde detta personlighetstest som By little Nea tipsade om. Dagen blev randig trots aktiviteter som tog energi, men som också gav energi. Aktiviteter som främst gjordes tillsammans med andra. Så glad att jag just nu orkar så mycket mer än bara för en månad sedan.

ca 07:00 Vaknade
07:30 gjorde frukost till mig och dotterns, jag åt på altanen
08:00 Vilade i solsängen på altanen och bloggade
10:15 Duschade
10:20 pratade med mvc i telefon
10:30 torkade håret
10:50 Tog bilen till optikern
11:00-11:45 hos optikern
11:45-12:00 Handlade lite godsaker till pappa
12:00 Åt lunch 
12:30 Åkte i bilen till Leos Lekland
13:05-16:00 på Leos Lekland i en enskild vrå med först hörlurar sedan öronproppar och sen hörlurar igen. OFÖRSKÄMT lugnt. Sambon lekte med dottern.
16:05 Ta bilen till sjukhuset och hälsa på pappa
17:30 Ta bilen hem och köpa mat på Mc Donalds på väg hem
18:30 Äta middag
19:00 Vila i soffan tillsammans med dottern, somnade och vaknade 20:50
21:15 plocka undan på altanen
21:30 Sitta i soffan med datorn

Enligt personlighetstestet är jag Typen ENFJ - som kallas "empatisk verkställare". Jag kopierar in den längre förklaringen här under. Jag kan säga att jag inte blev det minsta förvånad utan tycker det stämmer in rätt bra på mig. I parenteserna finner ni mina kommentarer. 


Om ditt resultat
Vi människor "lever oftast på" bara, utan att ägna oss åt att reflektera kring vårt eget beteende. Vi tenderar att ha bättre koll på hur familjemedlemmar, partner och vänner beter sig. Sanningen om sig själv kan ibland vara obehaglig men självförnekelse och önsketänk leder inte till personlig utveckling. Nu när du har gjort detta test kommer du med all sannolikhet tänka på ditt beteende, därför är det bra om testet utförs om cirka en månad igen för mer korrekt svar. Ändras svaret kan det betyda att du nått högre självinsikt.
Empatisk Verkställare är våghalsiga, modiga och proaktiva. De är kämpar för människors värderingar och sociala mål. De kan arbeta hårt och ena människor kring sociala frågor. De har lätt att hitta gemensamma mål och värden. De strävar efter att vara hjältar eller antagonister i människors berättelser. (Jag vet inte om detta är något jag medvetet strävar efter, men kanske undermedvetet)
De inser kraften som ligger i våra övertygelser och värden och söker den kraften för att få till stånd förändring i världen. De är beredda att hävda sina värderingar och övertygelser oavsett hur andra reagerar. De uttrycker sig själva tydligt och lämnar lite kvar till tolkning. De är lojala och dedikerade till de som de bryr sig om och tar hårt på svek i tillit. De kan reagera och ta beslut med magkänslan även när de saknar information eller kunskap om en situation.

De kan ibland vara splittrande och skapa eller synliggöra konflikter i en grupp, men arbetar hårt för att hålla harmonin i grupper genom team-building och genom att sätta upp en god atmosfär. (Det kan jag verkligen relatera till, jag hatar när det är dålig stämning. Jag är mycket känslig för det som pågår mellan människor, ordlösa stämningar och far illa av det. Därför när jag kan påverka vill jag göra det positivt. Men jag har kanske i all välmening skapat konflikter utifrån att jag tolkat mina känslouttryck lite fel, det vet jag inte.)

De har äventyrslust, söker behagliga upplevelser, trygghet och söker uppskattning av andra. De kan göra impulsiva beslut baserade på instinkter och behöver inte långsiktigt överväga beslut. (Jag håller med om att jag har har äventyrslust men samtidigt har jag ett stort behov av trygghet. Jag söker uppskattning av andra då jag är en tvivlare på om jag verkligen duger som jag är. Jag har inte varit så bra på att uppskatta mig själv. Det är nog ett av mina livslånga projekt att jobba med.)
De kan uppehålla positiva och negativa upplevelser längre än någon annan typ och kan ibland uppehålla konflikter eller problem längre än nödvändigt. (Dessvärre är detta mycket sant. Jag har svårt att släppa oförätter mot mig själv och mina närstående. Iaf sådana som hände för länge sedan, de som händer nu minns jag inte efter ett tag. Jag har svårt att släppa in folk och när min tillit missbrukas skapar det sår som inte läker. Även om jag inte längre ältar det som hänt så minns min kropp rädslan när jag hamnar i liknande situationer, eller när vissa personer dyker upp som jag klippt med.)

De är beslutsamma, målinriktade och anstränger sig hårt för att leva upp till andras förväntningar när det är möjligt. De är välartikulerade och vet precis hur de ska uttrycka sig själva för att få fram sitt meddelande, och är snabba på att ordna till fel eller möjliga missuppfattningar i kommunikationen. De går till handling när människor går mot deras etik, värderingar och känslor. (Ja det må stämma att jag nog kan dra förhastade slutsatser av innebörden i viss kommunikation. Eftersom jag själv är så rak så har jag lättare att förstå när andra är raka mot mig. När personer pratar runt ett problem eller lämnar det öppet för tolkningar, ja då tolkar jag säkerligen ofta budskapet fel. Särskilt när jag själv inte mår bra.)
Verkställare har en förkärlek för handlande, närvaro och kortsiktig tillämpning. Verkställare driver saker framåt med sin dominanta världsbild och föredrar att ingripa direkt. De älskar att engagera sig i ämnen och problem från en bestämd synvinkel och tycker om att agera i stunden mer än att överväga universella lagar eller procedurer. Verkställare tycker om att hålla koll och vara medvetna om sin miljö och människorna i den. De har roligt i kontrollerade miljöer och tycker om att göra sin röst hörd i åsiktskonflikter. De tycker naturligt om handlingsfulla miljöer, där det hela tiden finns något som engagerar dem. De föredrar att direkt svara på störningar och att direkt svara på konflikter. (Jag vet inte om jag är så modig som det framställs här. Men jag har ett behov av att svara direkt även om jag ibland inte förmår, vågar eller vet hur. Jag är absolut en verkställare. Jag gillar inte att grotta ner mig olika scenarior. Nu testar vi, blir det fel då har vi lärt oss något. Min sambo är tvärt om jag tror det är därför vi kompletterar varandra så bra när vi ska fixa till något här hemma. Jag är snabb, han är eftertänksam och visst vi kan bli otåliga på varandra men i slutändan blir resultatet bra.)
Verkställare vill helst bara fokusera på saker de är intresserade av och att kontrollera informationsflödet så det passar deras världsbild. Deras liv blir likt en fotbollsmatch ett springande efter det som intresserar dem mest. De är som bäst när de är helt uppdaterade kring situationer och kan agera instinktivt på nya händelser. Att spendera mycket tid med att beräkna och förbereda händelser kan förstöra deras ”flow”.
Verkställare behöver mer direkt kontroll är Utforskare och svarar värre på oorganiserade miljöer som saknar struktur och standarder och dessa miljöer kan göra dem frånvarande och avtrubbade. Verkställare behöver mer handlande än Ledare och kan bli affektiva och känslomässiga i situationer som inte lyckas fånga deras engagemang. (Här känner jag igen mig väldigt mycket. Särskilt i arbetslivet. Det finns inget värre än att ha möten för mötens skull men där man inte driver framåt någon form av process. Det engagerar mig inte alls och då blir jag helt frånvarande och avtrubbad och tillslut irriterar - avskaffa skiten om vi bara ska sitta här och gnälla och inte fokusera på vad vi KAN förändra.)
Som en empat, söker du de teman och sammanhang som skapar rätt upplevelse och motivation för människor, detta för att skapa ett idealt samhälle som är meningsfullt och etiskt. Empater är nyfika på berättelser och symboler som lägger grunden för rätt och fel och strävar efter att förfina dessa i hopp om att kultivera sin egen etiska kompass men även för att kultivera den etiska kompassen hos sina medmänniskor. (Ja jag är en idealist ut i fingerspetsarna på gott och ont. Och har alltid varit och är intresserad av människors relationer och historier.)
Som en görare tycker du om att komma igång så fort som möjligt och inte fastna i passiva spekulationer. Du tycker om att agera spontant och är inte rädd för att göra misstag.
Som en idealist tycker du om att relatera verkligheten till idéer och koncept och hitta nya mönster som kan förklara saker. Du tycker om att fantisera kring hur alternativa fakta och perspektiv skapar möjligheter. (Japp, ibland känner jag mig lite psykiskt instabil som hittar nya mönster att förklara saker. Jag delar sällan med mig av dessa. Men de skänker mig någon form av trygghet. Jag måste få förstå utifrån min världsbild. Att inte förstå gör mig galen.)
Som en symbolisk person tycker du om att basera beslut på bildliga eller metaforiska värden. Du tycker om att se hur saker påverkar folks upplevelse och hur handlingar påverkar symboliska värden. (Jag använder mig gärna av bilder och metaforer när jag själv vill förstå något eller få andra att förstå det jag tror mig förstå, så detta stämmer väldigt bra!)
Som en bedömare tycker du om att fortsätta med en uppgift tills dess att den är slutförd innan du börjar med någonting annat. Du är ganska självgående och är tålig mot avbrott. 
(Jag vill gärna slutföra, och tycker inte om att bli stressad. När någon vill ha behovstillfredsställelse nu när jag håller på med något så är jag inte så tålig mot avbrott. Men innan jag blev sjuk hanterade jag nog avbrott ganska bra. Det beror så klart på hur man avbryter och hur ofta jag blir avbruten. Men jag har lätt att ta upp tråden igen där jag lämnade den och det är nog en positiv egenskap. Men just nu fungerar det inte alls. Jag kan  knappt fortsätta min mening när jag blir avbruten av något, då har jag glömt ord eller glömt vad jag skulle säga.)

Kommentarer

Linnéa sa…
Vad spännande att få ta del av ditt resultat och kul att du testade :) Jag fick en annan kombination av bokstäver som jag tänkt att jag skulle ta upp framöver. Jag kände igen mig mycket i mitt svar, men inte lika mycket i ditt vilket är intressant! Kanske stämmer det bättre än en kan tro :-)
Tant H sa…
Har också gjort testet och blev inte överraskad över resultatet, tyckte det stämde bra. Brukar inte tro på eller göra tester då min uppfattning är att vi människor är betydligt mer komplicerade än vad ett test svara på. Men lite kul var det.

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Personlighet

Inte i kontakt med känslolivet