En dag för dottern

Regnet öste ner idag, verkligen öste ner. På förmiddagen bestämde vi att vi skulle åka på bio efter lunch och överraska dottern att även faster skulle följa med.

Äta frukost
vila
Plocka fram bebissaker
vila
göra sig i ordning
åka bil / lyssna på Lisa Lynne och blunda - typ vila
Hämta faster
Åka till Heron City - mardrömmen för alla med utmattningssyndrom, alla med ljud- och ljuskänslighet och socialfobi. Särskilt en regnig dag. Det var proppfullt med människor. 
Köpa godis - se på biofilmen

Dottern ville efter bion till leklandet bredvid och det blev stor besvikelse när hon insåg att det inte skulle hända idag. Jag hade klarat mig ganska bra tills nu... Nu blev ljudet övermäktigt. Och även under biofilmen kom huvudvärken smygande, det var snabba kast, snabbt prat, ljus som blinkade etc. 

I kompensation för besvikelsen gick sambon och dottern för att köpa en heliumballong (Elsa såklart modell stor) medan jag drog mig lite längre bort och stoppade i öronpropparna.  Känslan i mig var INTE 5 min till (!!!) jag längtade intensivt efter att få lägga mig ner med min avslappningsmusik. Hela kroppen skrek efter det. I bilen hem kunde jag inte vila, bebisen rumlade runt där inne och att sitta upp allt för länge är liksom ingen hit när både blåsan och revbenen får sig en omgång samtidigt. Ljuset som ändå var av sen eftermiddagskaraktär var för starkt för mig - glad att jag ändå tog med solglasögonen en regnig dag som denna. 

Hemma. Äta mat. dricka. kissa. lägga sig på sängen. somna.

Vaknade 20:30 och kände mig som en människa igen efter 2 timmars djup sömn. Då kunde jag undsätta en trött sambo och en trilskandes dotter som inte ville gå och lägga sig. Då hade jag energi att med lite lek och bus få av henne kläder och göra henne klar för sänggående. Plocka ur tvättmaskinen och in i torktumlaren. Sedan tillbaka ner i sängen för att lyssna på ljudbok och läsa era kommentarer <3. 

Nu sitter jag i mörkret i vardagsrummet och dricker den största koppen jag har av chokladmjölk: 2,5 msk pulver, 2 dl kokande vatten, en skvätt grädde och sedan fylla på med mjölk. Mums :)

Ibland måste man göra saker man vet på förhand kommer vara påfrestande. Idag har jag äntligen beställt hörselkåporna/hörlurarna jag berättat om tidigare. 3000 spänn men vafan jag hoppas jag får dem innan nästa helg då det ytterligare blir en helg för dotterns skull - på kolmården. 

Packlista för den utmattade och gravida:
Ihopfällbar vilostol
öronproppar/hörlurar
Bälte för stabilisering av bäcken
Solglasögon och solhatt
mobil och laddare
vattenflaska
mellanmål
kräkpåsar (uti fall att)
Alvedon

Kommentarer

Haha vad sjukt, och där satt jag och P på tredje våningen på Heron och åt mat, hade köpt garderober o skulle vidare till toys r us! Tror iofs halva Sverige beslutat sig för att åka dit igår. Mkt folk!
Fröken F sa…
Jasså vilket sammanträffande! Ja det var sjukt mkt folk där!
Tant H sa…
Tycker att det låter som att du klarade Hero City rätt bra. Jag var där veckan innan jag blev sjuk och stod inte ut. Var inne på Media Market som hade hur många tv-apparater som helst med ljudet på.
Mardröm. Känner verkligen igen känslan du beskriver, ta mig här ifrån nu. Köpcentrum är väl bland det värsta som finns för oss utmattade liksom höga ljud och starkt ljus.

Jag var till Mall of Scandinavia med två av våra söner i mars. Bland det värsta stället jag varit på. För vem bygger de dessa gigantiska köpcentrum som inte kan vara hälsobringande för någon.

Populära inlägg i den här bloggen

Inte i kontakt med känslolivet

Halvtid fram till oktober

jobb och framtid