Sömn

Jag tipsar om detta underbara inlägg som är en sammanställning av tips och råd för oss som har problem med att falla i fridfull sömn hela natten: tips för att sömnen ska fungera

Jag testade rådet att lura hjärnan och tänka att jag bara ska vila lite och därmed inte tänka jaha då var det dags för nattsömnen. Och TÄNKA SIG det fungerade! Jag somnade jättefort och vaknade bara när jag var tvungen att springa på toa och då testade jag det igen "jag ska bara vila lite" och somnade om. 

Så inatt var första natten på länge (alltså sjukt länge) som jag inte var vaken mellan 00:00 och 05:00. Trots det sov jag två timmar på soffan efter att jag lämnat dottern på dagis. Idag hade jag väldigt få aktiviteter och låg i skuggan med fötterna i en balja med kallt vatten. 

Ensam idag också med dottern från lämning till imorgon bitti då sambon är ute på gallej. Hade tur att en ur vårt nätverk kom och åt middag med oss vilket även tillät mig att sova/vila på maten innan läggningen av dottern.

Fantastiska timmar på eftermiddagen spenderades med dottern som badade i vattenspridaren, lyckades knäppa några fina kort med vår systemkamera. 

Sommar sommar sommarrr...

Är det inte sjukt hur många lever för semestern och att hela året blir förstört om det sedan regnar på semestern? Är det inte bättre att försöka integrera det man får på semestern i vardagen?

Kommentarer

Tant H sa…
Vad skönt för dig hoppas verkligen det håller i sig att du får sova hela nätterna.
Har fått berättat för mig att då jag var liten ville jag aldrig sova. När mina föräldrar sa att jag bara skulle gå och vila så gick det bra och jag somnade.

Det är först sedan jag blev sjuk som jag sover hela natten. Har under många år varit vaken varje natt mellan 03.00 till 05.00 eller vaknat 04.00 och inte somnat om. Det blev en vana som jag inte reflekterade över, dumt nog. Inte undra på att jag blev sjuk.
Eva Svärd sa…
Vilken lycka att kanske hitta en metod som fungerar! Själv har jag känt mig nöjd över att jag vaknar men omedelbart somnar om igen. Vaknar flera gånger per natt trots sömntabletter men på senare tid har de korta vakna stunderna inte gett ångest och det är så skönt. Kram
Linnéa sa…
Vad härligt att det funkade så bra för dig och att du hade nytta av tipset :) Hoppas det fortsätter fungera och tack för att du sprider det vidare, kanske hjälper det någon annan också :) Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Kvällsångest

Personlighet