Randig tigermamma

En fin komplimang som jag fick av en vän idag var att jag inspirerar med mina egna randiga dagar. Jag kan berätta att jag idag verkligen lyckades göra min dag randig. 

07:30-09:00 väcka dottern, sätta på kläder, äta frukost (dessvärre kräkas upp den igen), skjutsa till dagis. Slänga sopor på väg till garaget.

09:15-10:05 Ställde klockan och somnade.

10:05-12:00 Åkte till terapeuten för samtal och hemma igen till kl 12:00.

12:00 Åt lunch, en färdigrätt att värma i micron, under tiden plockade jag ur och i diskmaskinen. Åt lunch och vilade i soffan i ca 30 min.

12:45-13:30 Åkte på landstingsbesök

13:35-15:45 Ställde klockan åter igen och somnade sov i ca 1,5 timme därefter vilade jag.

15:45-16:30 Hämtade dottern på dagis och sedan satt vi och ritade tillsammans. 

16:30 kom en från vårt nätverk hem till oss och aktiverade dottern lite, strax därefter kom sambon hem som började göra mat. Jag vilade och bloggade från sängen. Sedan gick jag ner och dukade, därefter åt vi tillsammans. Vi hjälptes åt att plocka undan och städa i ordning köket.

19:15-20:20 Mysa med dottern i soffan, nattbestyr, mysa i sängen, berätta saga, sjunga och få henne att sova.

Därefter vila för mig i sängen med datorn och bloggen. 

Imorgon är dagen D som vi planerat att åka förbi jobbet. :E Vill bara få det överstökat. Ska vila hela fm, behöver inte lämna på dagis eller hämta. Efter lunch ska jag hämta min vän och åka till min jobbstad som också är hennes hemstad. Hämtningen av dottern sköter nätverket om, så det behöver jag inte tänka på eller orka för den delen. 


Kommentarer

Tant H sa…
Fantastiskt hur du lyckas.
Det är fortfarande det svåraste för mig att hålla fast vid randiga dagar. Jag kämpar verkligen med det. Vilar varje dag men för lite de dagar jag har energi och kör på alldeles för hårt vilket straffar sig dagarna efter.

Pratade med en god vän i telefon idag som drabbades av utmattning för 7 år sedan. Hon lever fortfarande randigt varje dag, hennes erfarenhet är att det är förutsättningen för att bli frisk och hålla sig frisk. Hon poängterar vikten av randiga dagar och inte randiga veckor som jag har en benägenhet att skapa.
Vi kom överens om att hon ska hjälpa mig med att ha stenkoll på att inte bokar in för många aktiviteter på samma dag och att ha flera dagar i veckan som är helt obokade och oplanerade. Det känns skönt då jag behöver stöd i det. För att få en överblick över hur dagarna ser ut ska jag börja skriva så som du gjort i inlägget, då blir det väldigt tydligt.

LYCKA TILL I DAG MED DIN AKTIVITET PÅ EFTERMIDDAGEN. TÄNKER PÅ DIG.
Fröken F sa…
Åh vad bra att du får hjälp och stöd! Jag tycker oxå det är svårt, men glad de dagar jag lyckas ❤️ tack !

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Kvällsångest

Personlighet