Det finns hopp!

Vilken enormt fridfull dag det blev idag. Efter frukostvilan började jag plantera pelargonerna, men slutade inte där... Jag planterade även ut våra gurkplantor och våra ärtor. Under tiden tänkte jag att nu tar jag mig nog vatten över huvudet. Det var tungt med jordsäckarna, men det gick bra. Jag tänkte även på det arbetsterapeuten sa, att hitta aktiviteter som ger flow, känslan när man glömmer tid och rum. Och att vara i trädgården och pyssla om mina plantor ger verkligen flow. Plötsligt hade klockan hunnit bli en bra bit över lunch. 

Jag vilade lite i solen innan jag åt gårdagens rester, sedan vilade jag igen. Därefter hängde jag tvätt och hämtade dottern, handlade enbart förnödenheter på väg hem. Väl hemma skar vi upp vattenmelon som vi åt på terassen och dottern lekte med grannbarnen. Då passade jag på att vila och hålla lite uppsikt. 

Till middag blev det rester kombinerat med det som fanns i frysen... Fiskpinnetacos... ja det gick hem hos dottern som åt upp varenda smula. Jag åt en fläsksnitsel med sallad och crème fraiche i tortilla bröd. Det var gott. Efter maten vilade vi tillsammans i soffan innan gå och lägga sig bestyren sattes igång. Hon somnade sedan på en halvtimme.

Jag är enormt stolt och glad då jag lyckades hushålla med energin hela dagen trots att jag grovjobbade i trädgården och var ensam med dottern fram till läggdags. Yeay! Det finns hopp!

Förresten träffade jag min kusin igår, hon har också utmattningssyndrom. Hon tipsade om dessa hörselkåpor: Quietcomfort 25 Bose. Jag testade dom i en mycket rörig miljö och dem tog verkligen bort allt ljud men jag kunde fortfarande föra ett samtal med de som satt närmast. De kostar en slant, 3500 kr har hon betalt för dom. Men de ska vara på extrapris nu för 2500 kr, hittar dock inte var. De verkar trots priset vara klart prisvärda. 

Sökte på prisjakt och där fanns denna info: Kabelanslutna, heltäckande hörlurar med aktiv brusreducering och 35 timmars batteritid. Har mikrofon samt svars- och volymkontroll. Är anpassade för iPhone.

Min kusin använder de på jobbet då hon arbetar i ett kontorslandskap. Ja hon har kommit en bit i sin återhämtning och jobbar nu halvtid. Hon beskriver hur hon har dem i tunnelbanan och när hon går på T-centralen och det är helt tyst. Fantastiskt!

När jag får min skatteåterbäring ska jag införskaffa ett par. 

Kommentarer

Eva Svärd sa…
Grattis vilken lycka att känna att du lyckas hushålla med energin. Själv är jag stolt över min lilla cykelrunda med stopp för några ärenden. Så glad och stolt att jag nu kan cykla upp på stan och känna att det känns ok, trots bilar, bussar och rörelse.
Idag blir det lugna gatan med kaffe i solen vid parken och enda sällskapet är änderna i ån. Kram
Tant H sa…
Du börjar verkligen kunna det där med randiga dagar. Bra att du skriver om det.

Har en förskräcklig huvudvärk i dag. Hade en toppen helg i Malmö men var mycket trött i går kväll och har inte mycket energi i dag.

Så dagen i dag blir långsamhetens tecken och mycket vila.
Linnéa sa…
Härligt att du haft flera bra stunder :)

Låter toppen med hörlurarna! Bra tips! Underbart med tystnaden. Kan säkert vara värt pengarna, men just för tillfället blir det inget sånt för mig. Jag får nöja mig med de vanliga iphonelurarna och lugn musik när det behövs.

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Kvällsångest

Personlighet