Kvällsångest

Ångest är inte logisk, jag vet det och ändå byggs det upp en oro inom mig. Och tankar som att jag hittat på mitt tillstånd, att jag är dålig som inte kan arbeta, att jag inte har rätt att njuta som sjukskriven av exempelvis mer tid med min dotter och av soliga dagar. 

Det är såklart inte så att jag hittat på, jag behöver bara hå tillbaka till i höstas för att förstå vad stress och ingen återhämtning gör med kroppen & jag förstår att det tar tid. Men detta självtvivel som varit en följeslagare i mitt liv. Det har varit på semester under största delen av min sjukskrivning, varför kommer det nu? 

Kanske ska ta upp det med terapeuten imorgon... 

PS min läxa är gjord. Idag var vi hela familjen ute i skogen på äventyr, det blev långt ner än 10 minuter. Efteråt sov jag en timme, åt lunch och sov ytterligare 1,5 timme. Därefter blev det några kortare aktiviteter på efm kvällen med lagom energi. En bra dag förutom denna Kvällsångest o självtvivlets återkomst. 

Kommentarer

Tant H sa…
Det är inte lätt att vara snäll mot sig själv. Du är mer än värd att njuta av solen och din lilla flicka. Är det inte så, att vi är sjukskrivna för att det har varit för lite av njutning/återhämtning. Att hela kroppen skriker att nu får det vara nog, nu måste vi under lång tid plocka tillbaka det som ger njutning för att få energi tillbaka och framöver se till att njutning/återhämtning ska få en större plats i livet. Att arbeta måste få vänta, annars blir vi nog aldrig friska.


För mig kommer självtvivel då jag blir stressad. Då jag ska utföra saker som jag känner att jag inte mäktar med, blir förtvivlad och får ångest. Känner hopplöshet och tror att min framtid för alltid kommer att vara så här. Att inte orka, att inte kunna planera, att inte kunna njuta och tycka något är roligt.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att du fortsätter att njuta av solen och din lilla flicka, samla på dig många,många sådana tillfällen så att du får mycket energi.

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Personlighet