Vad jag skulle gjort annorlunda

Jag skulle till en början aldrig börjat arbeta 100 % efter föräldraledigheten som tog slut 2013. Jag skulle ha känt efter mer och lyssnat när min kropp sa stopp eller då när jag kände att allt var meningslöst, när jag inte längre förstod vad jag höll på med. Jag skulle ha begärt mycket mer av chefen och inte varit så förbannat snäll och medgörlig hela tiden. Jag skulle ha prioriterat hemmalivet mer.

Jag kanske inte skulle ha bytt jobb 2015. Eller så gjorde jag rätt men gjorde fel som tackade ja till det extrauppdraget jag blev head huntad till. Jag skulle inte ha engagerat mig som arbetsplatsombud och valberedning. 

Det finns många tänk om. Men jag hoppas att jag om 3 år ser tillbaka som om det här var det bästa som kunde hända eftersom jag inte hade blivit så klok om det inte hänt. Jag hoppas att jag om tre år inte är så överpresterande och känner att jag duger som jag är. Jag hoppas att jag vilar och återhämtar mig bättre och ställer in planer när jag inte känner för dem eller inte orkar. Jag hoppas jag kan vara eremit utan ångest för att tappa vännerna. 
Jag hoppas att jag om tre år är lycklig i mig själv och har hittat en balans i livet. Kommentarer

Tant H sa…
Ja, tänk om inte om fanns. Jag hoppas och tror att balansen kommer tidigare. Har inget tålamod, måste lära mig det.Vill lära mig att bli självständig nu när barnen är vuxna, inte oroa mig för allt som kan hända, men som kanske inte ens händer, stå på egna ben. Jag undrar om det är möjligt. Jobbigt att undra över så mycket.
Tant H sa…
Om jag hade lyssnat på människor som står mig när ,som sett och märkt hur mitt katastroftänkande under lång tid accelererat, hur lusten att göra sådant jag tycker om inte funnits lust till. Hur mitt minne sviktat, så hade det kanske sett annat ut i dag. Jag ska lyssna mer på min omgivning och inte fortsätta tänka att jag måste arbeta heltid, att jag måste vara på jobbet varje dag, även då jag känner att jag inte orkar.Jag ska rensa rejält bland mina måsten.
Fröken F sa…
Ja det låter bra. Mindre måsten och mer stanna upp, lyssna och tänka och agera.

Populära inlägg i den här bloggen

Dermatillomani

Personlighet

Kvällsångest